Yhteisöllisyys on asukkaille mieleen

Yhteisöllisyys on asukkaille mieleen - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Elämänmenoa Helander-kodissa 

Vuosaaren Helander-kodissa on kuutisenkymmentä asuntoa sekä väljät harrastus- ja oleskelutilat. Ovinaapurit Kaarina ja Anja kertovat, että heille palveluasuminen tarkoittaa ennen kaikkea kotoisaa ja turvallista yhteisöä. 

"Palvelukodissa on mahdollisuus yksityisyyteen omassa asunnossa, mutta täällä saa olla myös toisten ihmisten joukossa. Juttuseuraa löytyy aamusta alkaen ja kanssakäyminen on luontevaa." 

aino helander 140323

Aino on Vuosaaren Helander-kodin ilopillereitä. Hän kutoo mielellään toisten seurassa ja jutustelee toisten asukkaiden kanssa. "Elämä on aika mukavaa, kun sen oikein oivaltaa."

Kaarina arvostaa yksilöllistä ja joustavaa palvelua. Henkilökunta kuulee herkästi asukkaiden toiveita. "Turvallisuudentunne syntyy siitä, että yhteisönä pidämme huolta toinen toisistamme."

Huumori ja hyväntuulisuus ovat Anjan mielestä leimallisia mukavalle yhteisölle. "Olen ihastunut tähän asumismuotoon, joka huomioi yksilölliset tavat ja tottumukset." 

Elämänmenoa Helander-kodissa -juttusarja on syntynyt asukkaiden aloitteesta. Anja ja Kaarina ehdottivat ensimmäiseksi aiheeksi yhteisöllisyyttä. Sydämellinen kiitos! 

Tietoa asukkaaksi hakemisesta