Hae asukkaaksi - Ilmari Helanderin Vanhusten säätiö - Helander-kodit

Ilmari Helanderin Vanhusten Säätiön palvelukodit ovat kodikkaita täyden palvelun palvelutaloja, jotka tarjoavat turvallista ja yhteisöllistä asumista esteettömissä tiloissa. Säätiö on voittoa tavoittelematon ja toimii yleishyödyllisin periaattein.

Tarjoamme palveluja kevyestä hoivasta aina tehostettua hoivaa tarvitseville ikäihmisille, myös pariskunnille. Asukkaat ovat vuokrasuhteessa säätiöön, ja heillä on mahdollisuus Kelan etuuksiin sekä kotitalousvähennykseen. Asukkaat kalustavat huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asumaan voi tulla myös Helsingin kaupungin palvelusetelin turvin.

Palvelukodeissa asuessaan asukas maksaa vuokran, joka määräytyy asunnon koon ja neliöhinnan mukaisesti. Vuokran lisäksi asukas maksaa peruspalvelumaksun sekä ateriamaksun. Asukkaan tarvitsemat palvelut sovitaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa ja ne hinnoitellaan palveluun käytetyn ajan mukaan. Tehostetun palvelun ryhmäkodeissa palvelut hinnoitellaan palvelupakettina.

Saatavana on kalustettuja yksiöitä lyhytaikaiseen asumiseen, Maunulan ja Vuosaaren palvelukodeissa myös omaishoidon palvelusetelillä. Helander-kodeissa kaikilla asukkailla tulee olla laaja kotivakuutus vastuuosineen. Kannattaa tarkistaa, kattaako jo olemassa oleva vakuutus turvan pysyvän kodin ulkopuolella vai tarvitseeko lyhytaikainen asukas erillisen kotivakuutuksen tilapäisasuntoon.

Lataa/tulosta: Helander-kodit pähkinänkuoressa - Tervetuloa kotiin! 

Lue lisää: Palveluasuminen Helander-kodeissa

Hakulomake. Sähköinen hakemus on nopein tapa käynnistää hakuprosessi. 

Palvelut ja maksut

Tervetuloa tutustumaan!

Ari Liimatainen
asiakasvastaava
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 0400 341 306

Vapaat asunnot